Overfarten fra Runde, forbi den flotte
Godøya, og bort til Sukkertoppen med sunnmørsalpene som kulisse i bakgrunnen, tok fem timer med behagelig slør i vakkert vær.
|
Helge ved roret |
Vel fremme ved byen tok vi ned storseilet (fokka var ikke i bruk av naturlige årsaker) og svingte verdensvant inn innløpet. Kom raskt til en bro som skipperen stusset litt over, men det var lenge siden han hadde vært i byen og det bygges jo så mye veier og slikt her borte. Men at den skulle se så sliten ut allerede? Kom inn i havnebassenget og dro ikke kjensel på noe særlig. Ikke én bygning i jugendstil vekket mistanken. Ganske riktig, feil innløp. Det var bare å snu og putre ut samme veien, som den naturligste ting av verden. Inn i det riktige Ålesundet og la oss i gjestehavna. Skipperen ønsket seg bacalao, men etter endel lokal research endte vi opp med fish and chips fra brobua. Et godt valg, skulle det vise seg.
|
Middagen ble inntatt i båten i folkelivet på havna. |
Mens vi ventet på maten, benyttet vi sjansen til å besiktige "Wisp", som nå også var kommet til Ålesund. 1000 - kroners spørsmålet "I guess you're not allowed to tell who the owner is?" til et av mannskapet ble besvart med et høflig: "No". Antagelig tilsvarer dagsdriftsbudsjettet på båten minst 1 "Lille My".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar