Mannskapene på Lille My trenger å være allsidige, noe både Lars, Helge, Ove og Morten har vist (Anne stiller i egen klasse). Etter å ha seilt 65 nautiske mil fra Tananger til Rasvåg på Hidra utenfor Flekkefjord, tilberedte Morten på sin første dag ombord en nydelig middag på to bluss med perfekt trukket lettsaltet torsk, poteter og blomkål. Imponerende!
Vi listet oss ut fra havna i Tananger klokken 04 (bildene). Ved Jærens rev kunne vi sette seil, men med vinden rett imot tok det sin tid å komme nedover. Lille My er ingen racer på bidevind. Ved ett-tiden var vi fremme i Egersund. Etter handling og litt søvn gikk vi ut igjen ved 16-tiden. Værvarselet om dreining på vest viste seg å stemme, og vi fikk en fin slør nedover mot Sogndalstranda og Hidra i vakker kveldssol. Etter torskemiddagen var det rett i køya, turen på land får vente til imorgen.
Den obligatoriske termosen med kaffe gjøres klar før utseiling |
Utseiling fra Tananger klokken 04. Konsentrert skipper, |
og ditto mannskap |
Morten har funnet roen på vei til Egersund |
Innseilingen til Rasvåg på Hidra etter18 timer |
Torsk medbragt fra Egersund ble perfekt tilberedt av Morten |
Dette er en knallsterk åpning av det nye mannskapet, verken mer eller mindre.
SvarSlett